• Bel ons010 - 416 17 15

Medisch onderzoek en dienst

Welke diensten kunnen wij u aanbieden?

Onze onderzoeken en diensten

Binnen de kliniek is het mogelijk meerder vormen van onderzoek uit te voeren. Dit onderzoek is nodig om uw dier juist te kunnen diagnosticeren en daarmee behandelen. We voeren onder andere bloed-, urine-, microscopisch en röntgenonderzoek uit. De resultaten van deze onderzoeken ontvangt u vaak binnen een dag.

Laboratorium

Bloedonderzoek

Bloedonderzoek doen we zelf in de kliniek. Het onderzoek laat goed zien hoe de organen ervoor staan. Afwijkingen kunnen zo eenvoudig worden gezien. Vaak ontvangt u de uitslag hiervoor dezelfde dag nog. Soms moet het bloed getest worden op waarden waarop wij niet kunnen testen. Het bloed wordt in dat geval opgestuurd naar een extern laboratorium. De uitslag ontvangen we binnen een paar dagen.

Urineonderzoek

Urineonderzoek kan bij blaas- en plasproblemen de oorzaak achterhalen. Door te testen op de waarden van de urine en microscopisch onderzoek, komen we veel te weten over de nieren en blaas. Ook stellen we zo afwijkingen vast. Voor dit onderzoek is ochtendurine nodig. Deze kunt u ’s ochtends afgeven aan de balie. Vraag onze assistentes om advies bij het opvangen van urine. De uitslag van het onderzoek krijgt u dezelfde dag.  

Microscopisch onderzoek

Parasieten, infecties en schimmels kunnen onder andere aangetoond worden met microscopisch onderzoek. Deze zijn vaak met het blote oog niet te zien. Het is mogelijk bepaalde objecten met de microscoop tot duizend keer te vergroten. De uitslag ontvangt u vaak tijdens het consult.

Röntgenonderzoek en echografie

Met ons digitale röntgenapparaat kunnen we foto’s maken van het hele lichaam. De foto’s geven een goed beeld van de botten en organen. Eventuele afwijkingen kunnen we daarmee eenvoudig vaststellen. Mocht het nodig zijn, kunnen we ervoor kiezen u door te verwijzen voor echografisch onderzoek bij een specialist. Dit is altijd in overleg met de dierenarts.

Operaties

Binnen onze kliniek kunt u terecht voor verschillende operaties, zoals castraties, sterilisaties, buikoperaties en het weghalen van bulten. Voor de operatie gaat uw dier onder narcose. Om het risico van de narcose zo klein mogelijk te maken, doen we vooraf uitgebreid pre-anaesthetisch onderzoek. Hierbij doen we volledig lichamelijk onderzoek, waaronder ook bloedonderzoek. Het bloedonderzoek wijst uit of er problemen met bijvoorbeeld de lever of nieren zijn. Mochten we een afwijking vinden, gaat de operatie niet door.

In principe opereren we ’s ochtends, met uitzonder van spoed. Uw dier moet voor een operatie nuchter zijn. Het is wel de bedoeling dat u hem uitlaat. Na de operatie nemen we contact met u op. Later in middag kunt u uw dier dan weer komen halen.

Tandheelkunde

Gebitsproblemen zijn veelvoorkomend bij dieren. Als uw kat een stinkende adem heeft, zich afzondert, eten weigert of algemeen ziek oogt, kan dit wijzen op gebitsproblemen. In dat geval kunt u hem langsbrengen voor een gebitscontrole. Mocht het nodig zijn, kunnen wij een gebitsreiniging uitvoeren. Hierbij verwijderen we tandsteen en eventuele loszittende elementen die het dier pijn doen.

U kunt als eigenaar ook het gebit van uw dier onderhouden. Met een tandenborstel en speciale tandpasta moet het gebit dagelijks gepoetst worden. Let op: tandpasta voor mensen mag niet gebruikt worden! Het bijhouden van het gebit kan ernstige problemen voorkomen. Vraag onze assistente om advies.

Doorverwijzing

Soms is het nodig extra onderzoek uit te voeren. In deze gevallen verwijzen we u graag door naar een specialist in een tweedelijns kliniek. Dit is ook het geval bij CT- of MRI-scans. De dierenarts zal hierover met u overleggen.

Euthanasie

Afscheid nemen is nooit gemakkelijk. Als dierenkliniek staan we u graag bij in dit moeilijke proces. Het is daarom mogelijk euthanasie uit te voeren bij u thuis en in de kliniek. Ook werken wij samen met een dierencrematorium. Het is mogelijk een crematie te regelen. Bespreek uw wensen met ons.

Terug naar Over ons